ירושה - אבל מה תורישו לילדים?!

“אבל מה תורישו לילדים?!”

בתחום ההשקעות בנדל”ן קיים שיח אחד מאוד דומיננטי ומתמשך. זה שיח, או ויכוח, סביב השאלה מה עדיף: רכישת נכס למטרת השקעה או רכישת נכס למטרת מגורים. 

בתוך השיח הזה, אחד ההיבטים המסקרנים וגם הרגישים והרגשיים ביותר הוא נושא המורשת, או הירושה: מה אנחנו כהורים משאירים לילדים שלנו, ואיך דירה שאנחנו לא גרים בה משרתת את הדאגה ההורית העמוקה שלנו לעתיד ילדינו???

ובכן, מי שמכיר אותנו יודע שאנחנו גרים בשכירות. והילדים שלנו, כל החמישה, יודעים שאין דבר שיותר חשוב לנו מהם ומהעתיד שלהם. 

אז איך זה מסתדר? מה אנחנו משאירים להם? בואו נדבר על זה קצת. 

ירושה – מה אנחנו משאירים לילדנו?

בסיס פיננסי מוחשי

אולי תתפלאו לשמוע, אבל למעשה, כשאנחנו בוחרים להשקיע כסף בדירה שתניב לנו תשואות, במקום להתגורר בה בעצמנו, אנחנו דווקא בונים עבור ילדינו בסיס פיננסי חזק במיוחד. בסיס שההשקעה בו מייצרת פוטנציאל להכנסות פסיביות. 

נכון שבית “משלנו”, ש”שייך למשפחה” (אי-שם אחרי 30 שנה של תשלום משכנתה לבנק), הוא בעל ערך פסיכולוגי וסנטימנטלי רב. אבל בעינינו, וללא קשר ל”ירושה הרגשית” שאנחנו מעניקים לילדינו (באמצעות חפצים או באמצעות אוצרות לא-פיזיים אחרים), המהות הפרקטית של הירושה טמונה בביטחון הפיננסי שהיא מציעה. כך למשל, נדל”ן שאנחנו רוכשים למטרת השכרה, כזה שנבחר בקפידה ומנוהל בקפידה, הופך לנכס מניב, שיכול לתמוך בחלומות ובשאיפות שלנו ובטח באלה של ילדינו. 

השקעה נבונה למעשה מבטיחה שילדינו ירשו מאיתנו לא רק 4 קירות, אלא מקורות הכנסה שיוכלו לעזור להם לנווט את ספינת חייהם בין אתגרי החיים, באופן יציב יותר ומאפשר יותר.

גיוון והפחתת סיכונים

עולם ההשקעות בנדל”ן נתון לתנודות ולמצבים רבים של אי-ודאות כלכלית. סוד ידוע הוא, שאחת הדרכים להתמודד עם אי-הוודאות הזה, גם מתוך הפריזמה של “מה נשאיר לילדים?”, היא (או הן): ריבוי, גיוון ופיזור. 

תיק השקעות שמורכב ממספר נכסים נדל”ניים – והכוונה כאן היא לא בהכרח לכמה דירות, אלא לשותפות במספר פרויקטים נדל”ניים – תיק כזה תורם לצמצום הסיכון הכרוך בהיסמכות השכיחה על נכס יחיד, שהוא לרוב גם הבית שאנחנו גרים בו. 

אסטרטגיית גיוון זו משרתת את ילדינו – היא מעניקה להם מרחב אפשרויות גדול יותר, גם של נכסים וגם של יכולת גמישות (התאמה לתנאי השוק המשתנים). וכל זאת בתוספת נהדרת של תזרים פסיבי, שגם הוא כמובן מהווה חלק פוטנציאלי מאותה ירושה. 

במילים אחרות, הפרואקטיביות שלנו כהורים, בכל הנוגע להשקעות בכלל ולהשקעות נדל”ן בפרט היא ביטוי מעשי מאוד למחויבות שלנו להבטחת העתיד הפיננסי של ילדינו.

שמירה על הרמוניה משפחתית

לא תאמינו, אבל יכול להיות שהבחירה להשקיע בדירות במקום לרכוש אותן למטרת מגורים יכולה אף לסייע גם בשמירה על ההרמוניה המשפחתית, ביום שאחרינו.

גם כאן יש סוד גלוי, שמו הוא מריבות ירושה. אם אנחנו משאירים לילדינו פורטפוליו של נכסים שאינם קשורים למקומות שהיו בשבילנו “בית”, וכמובן שדואגים לחלק אותם באופן שווה בצוואתנו, אנו מצמצמים את הפוטנציאל לסכסוכים משפחתיים. ככלל, הגישה הזו כנראה מקדמת שיתוף פעולה בין היורשים ומטפחת מורשת משפחתית חיובית, שאינה נוגעת לעולם הכסף בלבד.

מורשת של אוריינות פיננסית

השקעות נדל”ן הם שיעור חשוב לילדים שלנו; שיעור על כסף שאי אפשר למדוד בכסף: בעודנו מנווטים את דרכנו במרחבים המורכבים של ההשקעה, ילדינו עדים ממקור ראשון לגיבוש אסטרטגיות פעולה, לתהליכי קבלת החלטות ולשיקולים הכרוכים בניהול  של מיזמי השקעות.

הידע החשוב הזה ישרת אותם בעתיד, כשיצטרכו להמשיך ולבסס לעצמם, בעצמם, את מצבם הפיננסי. הם יבינו שזה בסדר לרצות יותר ולעבוד חכם כדי להשיג את היותר הזה, הם ידעו לתכנן ולבצע היטב, הם יכירו את נתיבי ההשקעות החוזרות ואת האפשרות להגדיל את העושר של המשפחה לאורך השנים והדורות. לדעתנו לפחות, כל זה הוא חלק מהותי מחינוך ומהשפעה הורית.

לסיכום

כמו בכל תחום, גם בעולם ההשקעות בנדל”ן, הבחירות שאנו עושים היום כנראה יהדהדו שנים קדימה, וישפיעו על הדורות הבאים של המשפחות שלנו. ההחלטה לרכוש נדל”ן להשקעה במקום למגורים טומנת בחובה פוטנציאל גדול לשיפור “חבילת הירושה” שנשאיר אחרינו לילדינו. 

ה”חבילה” הזו תהיה עשירה יותר – כנראה גם בערך הכספי שלה, אבל לא פחות חשוב מכך, בערך התודעתי שלה! כשאנחנו נוקטים צעדים פיננסיים נבונים לאורך חיינו, וגם מדברים עליהם באופן גלוי ומלמד עם הילדים שלנו, אנחנו מלמדים אותם שיעור חשוב בלמידה, בהתנסות, בהתמודדות עם אתגרים, בחשיבה קדימה ולמעשה בהורות טובה… 

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש