אמל”ק – כדאי לקנות נדל״ן להשקעה.
וקצת בפירוט – השקעה בנדל”ן הייתה תמיד אסטרטגיה מובילה לבניית עושר (לפחות מאז המהפכה החקלאית, כשהקרקע הפכה להיום גורם שקשור בייצור).
המיקוד בתוך המגוון
יש הרבה סוגים של נדל”ן – למגורים, למסחר, לצרכים רפואיים… הנדל”ן למגורים הוא כנראה הנפוץ ביותר בקרב משקיעים. בעלות על דירה למטרות השקעה יכולה להציע יתרונות שונים, המרכזי שבהם הוא הפוטנציאל הטמון בנכס הזה כמנוע לייצור הכנסות פסיביות מדמי שכירות, ובטווח הארוך – גם הכנסות הנובעות מעליית ערך.
נדל”ן למגורים, במיוחד דירות הממוקמות באזורי ביקוש גבוהים בעולם, יכול למשוך דיירים המחפשים מגורים לטווח ארוך. הביקוש מתורגם לנכונות לשלם לא מעט עבור המגורים בנכס, וכך נוצר לו תזרים מזומנים די קבוע, מקור מצוין להכנסה פסיבית לחשבון הבנק שלנו, גורם התורם ליציבות הפיננסית בהווה ולצמיחה פיננסית בעתיד.
היתרונות הגדולים
יתרה מכך, השקעה בנדל”ן למגורים כוללת לעתים קרובות את “יתרון הגודל”. כך למשל, משקיע שהוא חלק משוּתפות שהיא הבעלים של מתחם מגורים / מספר יחידות דיור, יכול ליהנות מפיזור של עלויות ניהול ותחזוקה. זאת לעומת המשמעויות של בעלות על נכס בודד.
הזכרנו קודם את המושג “עליית ערך”. במיקומים נחשקים בשווקים חזקים ערכם של הנכסים הנדל”ניים נוטה לעלות עם הזמן. המשמעות – במבט קדימה ובנפרד מהתשואה השוטפת שאותו נכס יכול להניב לנו – היא השבחת הון. במילים אחרות: התמורה שנקבל עבור מכירת הנכס בנקודה עתידית כלשהי בדרך כלל תהיה גבוהה יותר מהסכום ששילמנו תמורתו, בעת רכישתו. ערכו המוגדל יכול גם לשמש אותנו כמנוף להשקעות נוספות, בתנאים המתאימים.
אין קסמים
דירה להשקעה, או השקעה בדירה, היא אחת הדרכים להצמיח את הכסף שלנו. רק הבהרה – לא מדובר פה באפיק נטול סיכונים, אלא בעולם שלם שיש ללמוד, לבחון את האפשרויות הכלולות בו, להתייעץ עם מומחים ובסוף גם לעשות את הצעד הכרוך בנטילת סיכונים מחושבים.
מודל ההשקעות שלנו כולל מספר עקרונות מפתח, שהם מבחינתנו המקפצה שלנו למטרות החיים שאנחנו מקפידים לנסח לעצמנו במדויק לאורך הזמן, כל הזמן. בה בעת, אותם עקרונות מהווים עבורנו גם חומת מגן מפני הסיכונים השונים. זו לא חומה בצורה או חסינה לחלוטין (פשוט מאחר שאין דבר כזה בעולם ההשקעות), אבל היא בהחלט מגנה עלינו ומאפשרת לנו להתקדם לעבר ההזדמנויות תוך צמצום האיומים.
מהו המודל הזה ומהם העקרונות הראשיים שלו?
ממש בקצרה:
מודל ההשקעות הוא מה שאנחנו מכנים “מודל הרפת” – כי אנחנו רוכשים או מצטרפים לעסקאות שאפשר לתפוס גם כ”פרות מניבות” (נכסים מניבים).
המודל נשען על גורמים שאנחנו מכנים “שחקני אלפא” – חברות ישראליות שבחרנו בקפידה, ותיקות ומנוסות, שמקדמות השקעות בעיקר בנדל״ן בחו”ל, בשיתוף פעולה עם יזמים מקומיים (גם הם ותיקים ומנוסים).
איפה החו”ל הזה? – בעיקר במערב אירופה וצפון אמריקה, אזורים שאנחנו מכנים “העולם העשיר”: מקומות שבהם הרגולציה מוסדרת ומתוקנת, הנתונים על העסקה שקופים וזמינים והשלטונות לא יכולים לפגוע בקניין שלנו.
איך אנחנו מחזקים את חומת המגן שסביבנו? – מפזרים השקעות ומגוונים אותן. לא קונים דירה יחידה בחו”ל, אלא לוקחים חלק קטן בהרבה עסקאות גדולות.
איך אנחנו מתנהלים עם ההשקעות שלנו לאורך הזמן ובהתאם לתוכנית העבודה שיצרנו? – מתמידים, שומרים על אופטימיות ונמצאים במצב קבוע של עשייה. אולי כאן נפתיע אתכם, אבל נגיד בכל זאת, כי זה לב העניין: כדי לייצר הכנסות פסיביות אנחנו צריכים להיות מאוד אקטיביים. אין קסמים בעניין הזה, אבל אין ספק שהגשמת היעדים הפסיביים בזכות האקטיביות היא אירוע קסום במיוחד…
מוזמנים להרחיב גם במאמרים הבאים: