הצלחה בהשקעות

“כישלון מחבק”: איך הכישלונות מקדמים הצלחות?

בהשקעות, למעשה כמו בכל דבר בעולם, הדרך להצלחה רצופה (גם) בכישלונות. זו אמירה קשה לעיכול, מנוגדת לאינטואיציה לעיתים, אבל זו כמעט אקסיומה. כשאנחנו נכשלים או טועים, אנחנו חווים חוויות למידה שמשפרות את ההתנהלות שלנו בדרך ליעדים. בואו נצלול רגע לנושא הזה. בואו נבחן כיצד הכשל והטעות יכולים להוות זרזים להצלחה, או בשפת הכסף – לרווחים. 

ללמוד מטעויות

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של כישלונות בהשקעות הוא ההזדמנות ללמוד מהם. כל התפתחות שהיא נסיגה – בין אם זו עסקה גרועה, הזדמנות שהוחמצה או חישוב שגוי של עלויות ותשואות – כל התפתחות כזו יכולה לשמש עבורנו שיעור חשוב.

כך לדוגמה, אם משקיע רכש נכס שלא “תִפקד” כמצופה, הוא יכול לנתח מה השתבש: האם זו הייתה בעיה בבדיקת נאותות, בניתוח השוק או בהיבטי ניהול הנכסים? זיהוי גורמי השורש לכישלון הוא כלי בידי המשקיעים, שיכול לסייע להם, לנו, לייצר או לאמץ את האסטרטגיות המתאימות ולקבל החלטות מושכלות יותר בעתיד. תהליך זה של רפלקציה וניתוח עצמי הוא צעד מכריע שמקדם הצלחה.

לבנות חוסן בעולם ההשקעות

עולם ההשקעות – בנדל”ן ובתחומים אחרים – לא מיועדת, ככלל, ל”בעלי לב חלש”. לרוב מהלכי השקעות כרוכים בהתמודדות עם אתגרים בלתי צפויים, עם נקודות השפל במחזורים הכלכליים ועם תנודות בשווקים. כישלונות בתחום זה יכולים להיות מפחידים ומייאשים, אבל הם גם מספקים הזדמנות לבנות חוסן אישי.

התמודדות “חזיתית” עם כישלונות והתמדה בזמנים קשים יכולים להפוך את המשקיעים ל”עמידים” יותר לקשיים ומצוקות. משקיעים שלומדים לעמוד בסערות מפתחים לעצמם כלי התמודדות עם אתגרים עתידיים, ויכולת טובה יותר להתאושש מכישלונות ולהמשיך לצעוד בנחישות לעבר ההצלחות.

להסתגל ולהתפתח

כישלון יכול להיות מנוע רב עוצמה לשינוי ולצמיחה. כאשר משקיעים נתקלים בחסמים או בכשלים, הם נאלצים להעריך מחדש את האסטרטגיות שלהם ולהסתגל לנסיבות המשתנות. 

לדוגמה, נניח שמשקיע נדל”ן השקיע חלק גדול מההון שלו בנישה מסוימת, שהפכה לפתע לרוויה יתר על המידה. מכאן, שאסטרטגיית ההשקעות שלו עשויה שלא להניב לו את התשואות הצפויות בגלל התחרות המוגברת. תגובה אפשרית (ורצויה) מצד אותו משקיע היא שינוי גישת ההשקעה, חקירה של שווקים חדשים או גיוון תיק ההשקעות במטרה להפחית סיכונים. התאמות אלו יכולות להוביל אותו ליצור אסטרטגיות השקעה יציבות יותר.

לפתח מודעות לצמצום סיכונים

סוד גלוי הוא, שבהשקעות אין סיכויים בלי סיכונים. כישלונות יכולים לשמש תזכורת טובה (גם אם כואבת) לאמץ חשיבה מודעת יותר לסיכון. בעוד שחלק מהסיכונים הם בלתי נמנעים, משקיעים יכולים לנקוט צעדים “מצמצמי סיכונים”, בין היתר באמצעות תכנון קפדני, הערכת מצב קבועה ותכנון ארוך טווח.

משקיעים מנוסים לומדים מכישלונות העבר שלהם ומשלבים אסטרטגיות של צמצום סיכונים בתהליכי ההשקעה. גישה פרואקטיבית זו לא רק מסייעת בהגנה על הנכסים אלא גם משפרת את יכולת קבלת ההחלטות.

לבנות רשת תמיכה

כולנו נכשלים לעיתים. שיתוף בחוויית הכשלון הוא גם הזדמנות ליצירת “רשתות תמיכה” במסגרת קהילות המשקיעים. רשתות אנושיות כאלה יכולות להיות בעלות ערך רב מאוד ומבוקשות מאוד – משקיעים שחוו כישלונות מחפשים לעתים קרובות עצות טובות ושיתופי פעולה עם מי שהתמודדו עם חוויות דומות ועם אתגרים דומים.

רשתות אלה יכולות גם להוות מקור לידע ולתמיכה רגשית – מקור למשאבים שיכולים לעזור למשקיעים לנווט בזמנים קשים ולקבל החלטות מושכלות יותר בעתיד.

סיכום

כישלונות הם לא חסמים להצלחה, אלא להפך; הם אבני דרך במסלול חיינו שמכוון לצמיחה ולהישגים. אימוץ כישלונות, למידה מטעויות, בניית חוסן, הסתגלות, פיתוח חשיבה מצמצמת-סיכונים ובניית רשת של תמיכה – כל אלה הם חלק מארגז הכלים של המשקיע הלומד.

בסופו של דבר, היכולת להתמיד – תוך כדי התנסות בטעויות ולמידה מהן – היא היכולת החשובה והמשמעותית ביותר של משקיעים מצליחים. במקום לחשוש מכישלון, על המשקיעים לראות בו חלק מהותי מתהליך הלמידה שלהם, שתכליתו הגשמת היעדים הפיננסיים שסימנו לעצמם.

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש