לא על התלוש לבדו – זרקור על שכר והשתכרות (#4)

פרק 4

פרק רביעי – משכורת נוספת

הגענו לפרק הרביעי והאחרון בסדרת התלוש שלנו. אחרי העיסוק בהגדרות שונות, בתלוש השכר עצמו ובמאפייני ההשתכרות בשוק העבודה, הגיע הזמן להתחבר לנושא ההשקעות. או אם תרצו להשתמש בשפת המשכורת – הגיע הזמן לדבר על יצירת משכורת שלישית (או רביעית, חמישית ושישית) לבית שלנו!

נתחיל רגע ב”למה”

“למה” שמחולק לשני חלקים: “למה צריך” מצד אחד ו“למה כדאי” מצד אחר. היריעה או פס הקול קצרים מלהכיל את כל תפיסת העולם שלנו בעניין היתרונות הגלומים בדרך החיים של ההשקעות – החומרים הרבים נגישים לכם בפלטפורמות השונות שלנו. אבל כן נגיד כאן בתמצית, ובהקשר של עולם השכר שאנחנו עוסקים בו בסדרה הזו, שערכו של הכסף שלנו הולך ונשחק כל הזמן. ההתייקרות, או האינפלציה, הופכת את סכומי הכסף שבידינו – בדגש על השכר שלנו – לבעל ערך נמוך יותר, במונחי כוח קנייה.

במילים אחרות, או במספרים – משכורת בסך 10,000 שקלים שכִּלכלה לפני 10 שנים כמחצית מצרכיו של משק בית ממוצע בישראל, כנראה מספיקה היום רק לשליש או אפילו לרבע מהוצאות הבסיס של אותו משק בית. אל תתפסו אותנו במילה, או במספר; הרעיון הלא-מחדש הוא שהכול יקר יותר – ובישראל של ראשית 2023 אנחנו מרגישים את היוקר הזה טוב-טוב. אבל היוקר הזה, או מחיר הכסף הגבוה יותר, לא מתורגם ברוב המקרים להעלאה תואמת בגובה השכר! כלומר, אנחנו משלמים יותר על אותו הדבר, פחות או יותר עם אותם סכומים.

עד כאן ה”למה צריך”, או “על השחיקה”. עכשיו נעבור לצד החיובי יותר, או ל”למה כדאי”. כאן התשובה טמונה, באופן לא מפתיע, במושג תודעת שפע. אנחנו יכולים להעיד על עצמנו שאי-שם בשנת 2014 הצבנו לנגד עיננו יעד. בעצם הצבנו שורה של יעדים, אבל היעד הפיננסי, שהוא המפתח להשגת יתר היעדים, היה למעשה לייצר משכורת שלישית לבית שלנו, לחיים שלנו, לחלומות שלנו.

אז עוד לא קראנו לזה כך, אבל היום אנחנו יודעים שזה בעצם היה היעד. שתי המשכורות הנאות שסיפק לנו המגזר הציבורי אפשרו לנו חיים נוחים מאוד, אבל רצינו יותר מעצמנו ומהחיים, וגם פעלנו להשיג יותר – מעצמנו, מהחיים, ומהשוק הרחב של ההזדמנויות הפיננסיות.

איך מייצרים משכורת נוספת?

וזה מוביל אותנו יפה לעבר ה“איך”; איך מייצרים את המשכורת השלישית הזו. נתחיל מהאמירה הבסיסית, אם זה לא היה ברור עד עכשיו – אין כאן קסמים. יש כאן עבודה קשה (אפרופו עבודה ושכר), ואם נתחבר לנושא שעסקנו בו בפרק הקודם, של תמחור ערך במקום תמחור זמן – המתכון הדרוש כאן הוא השילוב שבין מיצוי הערך האישי והמקצועי שלנו, ניצול מיטבי של משאב הזמן ואימוץ תפיסת עולם של שפע. השילוב הזה, כשהוא מתובל באומץ ובנכונות להשקיע (תרתי משמע), וכן בפנייה לשחקנים הנכונים, יכול בתורו להביא לשיפור משמעותי ברמת ההכנסה שלנו. כן, גם כשהעולם הכלכלי סוער וגועש. זה אפשרי אם רוצים מספיק, אם מחליטים ואם עושים.

לא על התלוש לבדו

כמובן שאפשר עוד להרחיב ולפתח את הנושא הזה של עבודה לעוד פרקים רבים, אבל אנחנו מאמינים בחבילות קטנות ארוזות היטב, שמעודדות גם חקירה עצמאית… אז נסתפק בחבילה הזו, בתקווה שהצלחנו לייצר בקרבכם את הסקרנות הראויה ואת הדחף הראוי להעמיק ולחקור בעצמכם. זכרו – לא נגזר עלינו לחיות על התלוש לבדו… יש עוד תלושים, עוד הזדמנויות ליצור הכנסה, עוד כיווני צמיחה.

וממש ממש לסיום, למען הנפש, נזכיר גם את דבריו של קונפוציוס, הפילוסוף הסיני ; “תבחר עבודה שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד יותר אפילו יום אחד בחייך”. בהצלחה!

פרק 1 | פרק 2 | פרק 3

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש