לצאת ממרוץ העכברים: עכשיו זה הזמן לתכנן את השנה הקרובה

עד 2022 יש עוד שלושה חודשים, אבל אם אנחנו רוצים להפוך ממובלים למובילים חייבים להתחיל לתכנן תוכניות. אם לא, אנחנו נישאר תקועים באזור הנוחת

מי התחיל לעבוד על תוכנית העבודה השנתית שלו? שאלה מוזרה לדעתכם? על איזו תוכנית עבודה מדובר? עד 2022 יש עוד שלושה חודשים. השאלה היא לא מוזרה ושלושה חודשים זה זמן טוב להתחיל להתכנס לתוך תוכנית עבודה לשנה הבאה.

אנחנו מדברים כמובן על תוכנית עבודה אישית, זוגית ומשפחתית של החיים שלנו אחרי שעות העבודה. רוב האנשים שיקראו את המאמר הזה הינם חלק מתוכנית העבודה של המעסיקים שלהם. אנחנו בטוחים שבעבודה שלכם עובדים במרץ על תוכנית העבודה לשנה הבאה – וכנראה שגם שנתיים ושלוש קדימה.

למה אנחנו בטוחים? כי אין עסק שיכול לצמוח, לגדול ולשרוד מבלי שתהיה לו תוכנית עבודה לעתיד הקרוב לפחות. מי שנמצא במקום עבודה שאין בו עבודת הכנה על תוכנית עבודה שנתית כדאי לו לבדוק שוב את יציבות מקום העבודה שלו. אז אצל המעסיק שלנו אנחנו מכירים את תוכנית העבודה ולעתים אנחנו אף חלק מהצוותים שכותבים ממש את התוכנית. אבל מה עם התוכנית לעצמנו, לחיים שלנו?

אם אנחנו רוצים להפוך ממובלים למובילים חייבים להתחיל לתכנן. אם אין תוכנית, אז אין מצפן. אם אין מצפן, הולכים במעגלים. הליכה במעגלים מזכירה את גלגל העכברים הידוע בכינוי: “מרוץ העכברים”. לכן חייבים תוכנית.

איך יוצרים תוכנית? בדיוק כמו שעושים בעבודה

1. קובעים מטרות

קובעים מטרות לשנה הקרובה, לחמש שנים קדימה ולעשר שנים. ככל שהמטרות הן לתקופה מאוחרת יותר הן יהיו כלליות יותר, אבל הן חייבות להיות בהלימה עם התוכנית לשנה הקרובה.

2. איך קובעים מטרות?

באוקטובר קובעים ביומן פגישות שבועיות שבהן מבצעים חשיבה משותפת וסיעורי מוחות באשר לדברים שחשובים לנו. מאותם דברים נגזור את המטרות שלנו.  במהלך נובמבר ממשיכים בקביעת פגישות זוגיות, שבהן מתחילים לעבור מפילוסופיה לפרקטיקה. בדצמבר יושבים וכותבים על עמוד אחד בלבד מהן המטרות לשנה הקרובה – ואיך אנחנו מתכוונים להשיג אותן. בינואר מתחילים לעבוד על השגת המטרות.

3. כמה מטרות קובעים לשנה הקרובה?

רצוי לקבוע בין שלוש לחמש מטרות. לא לעבור מאפס תוכניות ל-100 תוכניות. בואו נתחיל עם מספר מצומצם של מטרות שנוכל באמת להספיק להשיג אותן.

4. הגדרת שיטות

מפוררים כל מטרה לרסיסים קטנים ולפרטי פרטים בכדי לסייע לנו להגדיר את השיטות והדרכים שבהן נפעל להשגתן.

5. חלוקת משימות

מחלקים משימות וקובעים לוחות זמנים למימוש כל מטרה. החלוקה יכולה לכלול גם את הילדים, במקרה שבו הם בגילים רלוונטיים.

6. מבצעים מעקב

בסוף כל רבעון נפגשים כל בני המשפחה שהתוכנית הינה באחריותם, לבחון את קצב ההתקדמות ולהכניס שינויים ותיקונים בהתאם לקראת הרבעון הבא.

זה כל הסיפור. מי שחושב שזה מורכב וקשה ומאתגר, צודק. אבל מי שרוצה להתחיל להוביל את חייו חייב להתנהל עם תוכנית. האלטרנטיבה מוכרת, והיא להישאר באזור הנוחות. השאלה שצריכה להישאל היא האם אזור נוחות הוא באמת נוח, או שמא הוא סוג של תרדמת מתמשכת? תקחו אחריות על החיים שלכם.

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש