זו שאלה שאנחנו נשאלים לא מעט, ״איפה להשקיע 100 אלף ש”ח״ ואף יותר. ועל בסיס המודל שפיתחנו והניסיון שצברנו אנחנו יכולים לשרטט תהליך שיוכל לסייע בקידום מהלכי ההשקעה של סכום כזה. אין כאן כמובן תשובה נכונה אחת, וגם הכיוונים שאנחנו מציעים משקפים, כאמור, רק את הניסיון ואת ההבנה שלנו שהולכים ומשתכללים לאורך הזמן, מעסקה לעסקה.
איפה כדאי להשקיע 100 אלף ש”ח – רגע לפני
עוד רגע נעסוק בשאלה ובתשובה איפה להשקיע 100 אלף ש”ח, אבל כדאי להתחיל במילה על עצם ההחלטה להשקיע. זו החלטה לא מובנת מאליה.
זו החלטה שרוב האנשים לא מבינים את חשיבותה; רוב האנשים עסוקים בהישרדות היום-יומית ולא מבינים את הצורך לנקוט מהלכים פיננסיים בהווה כדי להגן על עצמנו בעתיד.
לדעתנו, גם אלה שממוקדים ביום-יום, במאבק לשרוד, גם הם חייבים להבין שעליהם לייצר גלגל הצלה עתידי, שישרת אותם ואת משפחותיהם
זה הבסיס החשוב להחלטה על השקעה – של כל סכום. זה המענה, או אחד המענים הראשיים, ל”למה להשקיע”.
כמובן שלצד ההיערכות לעתיד כדאי שנשקיע גם כדי לשפר את מצבנו הכלכלי, לחיות חיים מלאים יותר, “לקנות” חזרה את הבעלות על הזמן שלנו, לעזור לילדינו בעתיד, ועוד ועוד.
אז קופצים למים?
עכשיו אפשר להשקיע. או לפחות לקבל מענה לשאלה “איפה כדאי להשקיע 100,000 שקלים?”.
זה מהלך לא פשוט מבחינה מנטאלית, בעיקר אם עושים אותו בפעם הראשונה. גם אחרי שפתרנו את ה”למה להשקיע”, כנראה שנתמודד עם קולות פנימיים וחיצוניים שיהדהדו לנו ספקות ופחדים, וייצרו חסמים. נשמע – בעיקר בתוך הראש שלנו – חששות בסגנון של “זה כל מה שחסכנו! ואם נפסיד את הכול?!”.
אנחנו יכולים להעיד על עצמנו, כמשקיעים ותיקים, שגם אנחנו חווינו את ה”שיחה” הזו במוחנו.
אבל הצד השני – ה”למה להשקיע” – הוא היה יציב וחזק וברור לנו כשמש. ועל בסיסו יצאנו לדרך, תוך השקטת הפחדים שבראש.
יצאנו לדרך עם “פרוסת השקעה” של 200,000 ש”ח (שהם כ-50,000 דולר), תוך שאנחנו שוקלים היטב את הסיכויים והסיכונים.
זה אחד המנגנונים שעזרו לנו אז ועוזרים לנו גם היום בכל החלטה סביב כל עסקה, כל השקעה.
איפה כדאי להשקיע 200 אלף ש”ח
הבנו בתחילת הדרך ואנחנו מבינים יותר ויותר לאורך הדרך, שאין סיכוי בלי סיכון. פשוט אין.
כדאי רק להקפיד שהסיכון יהיה מחושב וברור, אבל שלא יהווה חסם. וכדאי גם להתמקד בסיכויים.
להשתדל לחשוב מה יקרה אם נצליח, ולא מה יקרה אם נפסיד.
ואחרי ההבנה הזו, שבאה אחרי ההחלטה להשקיע, צריך גם להחליט מהי מטרת ההשקעה – הגדלת ההון העצמי? או יצירת תזרים קבוע? אלה יכולות להיות מטרות מקבילות או עוקבות, העיקר שנסמן אותן.
בהקשר של הסכום שאנחנו מדברים עליו – 100,000 או 200,000 שקלים – נגיד גם שעל אף שזה סכום שנראה לנו גדול ומכובד (והוא אכן כזה!), הוא לא זה שיביא אותנו ליצירת המשכורת השלישית.
יש עוד דרך לעבור, אבל לדעתנו, החשיבות של ההשקעה הזו היא העניין התודעתי, הרבה יותר מהחשיבות הכספית.
השקעה ראשונה של סכום כזה היא התנעה, היא הוכחת היתכנות לעצמנו, היא הדלק להמשך, ומכאן ערכה הרב.
אם נדבר מספרים, השקעה של 200,000 שקלים בפרויקט נדל”ן יזמי למשל יכולה לייצר לנו נניח 10% בשנה, למשך 3 שנים, כלומר להגדיל את ההון שלנו ב-60,000 שקלים.
לחלופין, אותם 200,000 שקלים יכולים לייצר לנו תזרים בשיעור שנתי של 7% למשל, כלומר 14,000 שקלים בשנה – כ-1,150 שקלים בחודש. זו התקדמות מצוינת, בטח ביחס למצב שבו לא עשינו כלום, אבל זו לא ההתעשרות שאנחנו מכוונים אליה.
כדי להגיע להכנסה פסיבית משמעותית אנחנו צריכים להשקיע סכום משמעותי. אין כאן קסמים.
אבל אם נחזור להתחלה – צריך להתחיל איפשהו. לא מתחילים מהשקעה של מיליון ש”ח. וכאן נכנס שוב עניין התודעה. עניין הקפיצה למים.
עצם הקפיצה היא המהלך החשוב, ומכאן שלא ממש משנה מה תהיה התשואה, אבל מאוד משנה אופן ההשקעה ושחקני ההשקעה שנעבוד איתם.
המודל שלנו
מודל ההשקעות שלנו – שאפשר לקרוא ולשמוע עליו באתר ובפודקאסט שלנו ובשלל הפלטפורמות והרשתות שבהן אנחנו פעילים – המודל הזה מבוסס על מספר עקרונות יסוד:
- משקיעים כדי לייצר הכנסות פסיביות
- משקיעים עם הטובים ביותר
- משקיעים עם בטוחות חזקות
איפה אנחנו השקענו ומשקיעים פרוסות השקעה של 200,000-100,000 שקלים?
תוכלו למצוא אותנו בנדל”ן מניב למגורים ושלא למגורים בגרמניה, בארה”ב, באנגליה וביעדים נוספים במה שאנחנו מכנים “העולם העשיר”.
תוכלו למצוא אותנו בקרנות הון וקרנות חוב ישראליות שמשקיעות מחוץ לשוק ההון.
אנחנו משקיעים גם בקרנות הון ובקרנות חוב בחו”ל מבוססות נדל”ן או בטוחות חזקות מעולמות אחרים.
עוד אפיק הוא המסחר המקוון באמזון, המבוסס ידע וטכנולוגיה ייחודיים שמעניקים יתרון יחסי על פני המתחרים ומייצרים הכנסה פסיבית!
בשורה התחתונה
התשובה לשאלה “איפה להשקיע 100,000 או 200,000 שקלים?” טמונה או מבוססת קודם כל על המאפיינים שלכם כמשקיעים – חדשים בעסק או בעלי ניסיון. מכאן אפשר להתקדם לאפיקים הקונקרטיים ולמאפיינים שלהם, ולבחור את המתאימים לנו ביותר – כמובן בהתאם לעקרונות הבסיס שתכליתם להגן עלינו ולצמצם סיכונים.
אנחנו מקווים שהצלחנו להסביר את ערכן של השקעות בכלל ושל “התנעה של השקעה” בפרט, ושתרמנו לסל הכלים והידע שלכם בעולם הזה.