״חושבים ומתעשרים״ – סדרת מאמרים על בסיס הספר ״חשוב והתעשר״ (#11)

פרק 11

“חשוב והתעשר”, מאת נפוליון היל (1937) מספר את סיפורם של יזמים מצליחים דוגמת הנרי פורד, תומס אדיסון ואנדרו קרנגי.

על בסיס או באמצעות הסיפורים האלה משרטט היל פילוסופיה שלמה של הצלחה פיננסית – הוא לא עוסק ישירות באסטרטגיות השקעה והצמחה של כסף, אלא מניח תשתית תודעתית שתאפשר את התהליכים האלה.

מוזמנים לקרוא את סדרת המאמרים שלנו, העוסקת בעיקרי התובנות שניתן ללמוד מהספר החשוב הזה (הפרקים זמינים במקביל גם בערוצי הפודקאסט והיוטיוב שלנו).

פרק אחד עשר – תת ההכרה

אנחנו מתקדמים בדרכו של היל, ומגיעים לעיקרון האחד עשר, הוא עקרון תת ההכרה. מבלי להיכנס כאן להסברים פסיכולוגיים שאנחנו לא מתיימרים להבין מספיק לעומק, נגיד רק שמרחב תת ההכרה הוא מרחב לא מודע בנפש האדם. ניסיון החיים שלנו, החוויות שחווינו ומחשבותינו המגוונות מוצאות את דרכן, בצורה כזו או אחרת, לתת המודע שלנו. ומשם, באופן מכוון או שממש לא במכוון, אנחנו משפיעים על מסלולי חיינו. 

המתווכת

היל מדגיש את פעילותה התמידית של תת ההכרה, 24 שעות ביממה, ואת התפקיד החשוב שיש לה כמתווכתבין החשיבה “הרגילה” לבין “התבונה האינסופית”, היא ההשראה. אמצעי התיווך הזה אחראי על חיבור מחשבות עם “תיבול” תְבוני ייחודי, ומשם – בהינתן התנאים הנכונים שתלויים בעיקר ברצון האדם ובפעילותו – על תִרגום המחשבה למציאות. במילים אחרות, תת ההכרה “מקבלת ומתייקת רשמים או מחשבות, מכל סוג”; האדם יכול להכניס לספריית התיוקים הזו כל מחשבה, כל תוכנית וכל מטרה שהוא מעוניין להשיג, ומשם המחשבה, התוכנית או המטרה יכולות להיתרגם למקבילותיהן הפיזיות (או הכספיות). התַרגום הזה הוא ממש לא אוטומטי, כמו שכבר ניתן להבין אחרי היכרות עם התפיסה שהיל פורס לפנינו. 

רגשות חיוביים

מה עוד כדאי לדעת בהקשר של תת ההכרה והחשיבות שלה לענייננו? נגיד שהחומרים שמהם היא עשויה הם רצונות בשילוב רגשות – ועדיף שאלה יהיו רגשות טובים ומקדמים, “מזון” טוב ומקדם, ולא שלילי ומעכב. שבע הרגשות הטובים המרכזיים שהיל מציין ככאלה שעלינו להחדיר באופן פעיל אל תת ההכרה שלנו הם: שאיפה, אמונה, אהבה, מין, התלהבות, רומנטיקה ותקווה. סקרנו כבר את רוב הרגשות הללו, וגם הבנו את חשיבותם הרבה לתהליך ההתעשרות. הם כבר לא צריכים להפתיע אותנו, אבל ככל שאנחנו מתקדמים בפילוסופיה הזו, הולך ומתחדד לנו התפקיד שלהם, והתפקיד שלנו, בקידום התהליך.

אז ציינו את שבע הרגשות המרכזיים, ככאלה שתורמים ומהדקים את ההשפעה החיובית על תת ההכרה. “תבלין” נוסף – שגם הוא כבר קיבל כאן מקום של כבוד – הוא כוח הדמיון. הדמיון יכול לחבר בין מחשבות לבין תוכניות: דמיון חיובי המתחבר למחשבות חיוביות המתערבבות עם רגש האמונה ועם רגשות טובים אחרים – כל התערובת הזו עתידה להשפיע על תת ההכרה, באופן שיניב תוכניות מקדמות וישפר את סיכוייה להפוך למקבילתה הפיזית, המציאותית או הכספית.

בשורה התחתונה

תת ההכרה היא הכיריים או האש שמעליה המחשבה והרוח יכולות “להתבשל” ולהפוך לחומר. לכסף. זכרו שכל יצירה מתחילה במחשבה, ושהמחשבות יגיעו לתת ההכרה בין אם נרצה בכך ובין אם לא… לכן, ממש עדיף שהן תהיינה חיוביות, מלוות ברצון טוב, באמונה וביתר הרגשות המקדמים, שיאפשרו חיבור איכותי למרחב ההשראה, ומשם לתרגום למציאות.

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש