משקיעים בעצמנו – איך קורסים דיגיטליים מאפשרים לנו להפוך ידע לעוצמה?

קורסים דיגיטליים, תוכניות לימודיות, תוכן לימודי, וובינרים…

איך מנווטים בים הידע הזה?

איך בוחרים ב”ספינה” המתאימה כדי לחצות אותו?

איך אדע מה מתאים לי?

למה צריך את זה בכלל?

מה הקשר להשקעות?!

נתחיל מהסוף.

כסף והשקעות יכולים להיות סוגיות מפחידות, מבהילות. רבים מאיתנו, שלא לומר רובנו, גדלנו עם חששות כאלה ואחרים סביב כסף ועניינים פיננסיים.

אלה חששות שנבעו ממה שלימדו (או לא לימדו) אותנו בכל הנוגע לכסף; חששות שנבעו מחוויות שחווינו בילדות, או משיחות שניהלו איתנו (או מעלינו) בבית; חששות שלעיתים נבעו פשוט מחוסר ידע.

עם זאת, כדי להגיע למצב של רווחה כלכלית – שברמה הגבוהה ביותר שלה היא מכונה “עצמאות כלכלית” או “חופש כלכלי” – כדי להגיע למצב הנשגב הזה אנחנו חייבים להבין משהו על השקעות.

לא השקעות פיננסיות. עוד לא.

אז מה כן?

השקעה בעצמנו.

תתפלאו, אבל זה הצעד הראשון והחשוב ביותר בדרך ההשקעות.

במאמר הזה ניתן מקום לצעד הזה ונדבר על הצורות השונות שלו; נבין יחד את המאפיינים ואת היתרונות.

קודם כל, למה בכלל כדאי לנו להשקיע בעצמנו באמצעות הלמידה הזו?

למידה דיגיטלית היא דרך חכמה להעצים את הידע ואת המיומנויות שלנו בתחומים השונים, וקונרקטית – בעולם הפיננסי שאנחנו מדברים עליו. כלי הלמידה האלה או מרחב הלמידה הזה יכולים לשפר את הבטחון העצמי שלנו ולספק לנו את הידע הדרוש כדי לקבל החלטות מושכלות, שיתאימו לנו. וכאמור, זהו צעד משמעותי בדרך ליצירת הכנסות פסיביות, שיאפשרו את ההגעה ליעד הנכסף של עצמאות כלכלית.

אז מה הם קורסים דיגיטליים?

אלה הם שיעורים, או סדרות של שיעורים, און-ליין, במגוון רחב (מאוד!) של נושאים. קורסים דיגיטליים הם מרחבי למידה מהשכיחים ביותר הקיימים היום, בעידן הדיגיטל-טכנולוגיה-בינה מלאכותית.

ומה כל כך טוב בהם?

הנה 5 יתרונות מרכזיים:

1. נוחות וגמישות

היתרון הגדול ביותר והמרכזי של עולם הלמידה הדיגיטלי, או הקורסים הדיגיטליים, הוא הזמינות. ניתן ללמוד בדרך הזו כל דבר, בכל זמן ובכל מקום בעולם.

הדבר היחיד שצריך זה מחשב (סמרטפון, טאבלט, לפטופ, נייח…) וגישה לאינטרנט (וגם זה לא הכרחי כל זמן הלמידה, כי יש קורסים/תכנים שניתן להוריד למחשב).

קורסים דיגיטליים מאפשרים לנו ללמוד בקצב שלנו, בזמן שלנו ובנוחות שלנו. אין צורך להתאים את הלו”ז למועדים קבועים/מסוימים, ניתן להתקדם או לחזור על תכנים בהתאם לצורך ובהתאם לאילוצי הזמן השונים שלנו.

2. מגוון רחב של נושאים ומדריכים

היצע הקורסים באינטרנט עצום ומגוון.

אפשר למצוא אריזות ידע איכותיות כמעט בכל תחום שנרצה ללמוד, בהנחיה של מוקדי ידע, מומחים ומקצוענים אמיתיים, מכל מקום בעולם.

3. עלויות נמוכות

ביחס לקורסים “פיזיים” או ללימודים אקדמיים, הקורסים הדיגיטליים בדרך כלל זולים יותר. אין עלויות של שכירת מקום פיזי לשיעורים, אין צורך בתשלומי נסיעות למרצים, אין צורך בחומרי לימוד מודפסים מראש. כל ה”אין” הזה מאפשר הרבה “יש”; השקעה רבה יותר בתוכן עצמו ובכלים הפרקטיים ללמידה, בעלויות נמוכות יחסית.

4. עדכונים שוטפים

עולם הידע מתעדכן ומתחדש כל הזמן. בקורסים דיגיטליים המדריכים יכולים לעדכן ולהוסיף תוכן חדש ורלוונטי בצורה מהירה ויעילה, כך שכלומדים, נוכל תמיד ליהנות מהמידע המתקדם והמעודכן ביותר.

5. תמיכה ולמידה מתמשכת

רבים מהקורסים הדיגיטליים כוללים מגוון ערוצי תקשורת – עם מוקדי הידע, עם לומדים אחרים או עם מומחים אחרים. כלומר, הלמידה נמשכת גם אחרי שההקלטה מסתיימת. יש את מי לשאול שאלות, יש ממי לקבל הכוונה, יש איך להתקדם ולהתפתח.

אחרי היתרונות, בואו נדבר קצת על סוגים של קורסים דיגיטליים. מהן האפשרויות?

אז אפשר לדבר על הרבה “סוגים של סוגים”. אנחנו בוחרים שניים מהם.

האחד הוא מעולם המתודולוגיה, והאחר הוא מעולם הטכנולוגיה.

מתודולוגיה

כשמדברים על מתודולוגיה של קורסים דיגיטליים, אפשר להזכיר, בין היתר, את הסוגים הבאים:

1. קורסים אקדמיים

מוסדות אקדמיים – אוניברסיטאות ומכללות – מציעים תוכן לימודי ברמה גבוהה בתחומי הדעת הגדולים, דוגמת כלכלה ומדעי החברה, מדעים מדויקים, מדעי המחשב וכדומה. לרוב, הקורסים האלה הם חלק מתוכנית לימודים מובנית ויכולים להעניק קרדיט אקדמי.

2. קורסים מקצועיים

אלה קורסים שמיועדים לפיתוח והתמקצעות. הם מתמקדים במיומנויות מעשיות הנדרשות בשוק העבודה, דוגמת תכנות, עיצוב גרפי, שיווק דיגיטלי ועוד.

תת תחום בהקשר הזה של קורסים מקצועיים הוא למשל תחום ההכשרה וההסמכה. אלה קורסים המכוונים לקבלת סמכות מקצועית בתחומים כגון ניהול פרויקטים, ניהול השקעות או תפקיד מסוים בתחום טכנולוגיות המידע (IT).

3. קורסים בעולם הפיתוח האישי

קורסים שמטרתם לשפר מיומנויות אישיות כגון תקשורת בין-אישית, ניהול זמן, מיינדפולנס, או פיתוח קריירה. הם מסייעים בבניית כישורים “רכים” ומחזקים תהליכים של התפתחות אישית.

4. קורסים ממוקדים (בעולמות תוכן רחבים)

קורסים אלה מכסים נושאים מגוונים כמו בישול, צילום, אמנות, ספורט וכדומה. הם מתאימים לאנשים שמעוניינים לפתח תחביבים חדשים או לשפר כישורים קיימים בתחומים אלה.

5. קורסים ייעודיים להשקעות ופיננסים

קורסים פיננסים הם קורסים המתמקדים בניהול פיננסי אישי, תכנון פיננסי,בהשקעות בשוק ההון, השקעות בנדל”ן, במטבעות דיגיטליים וכו’. אלה קורסים המספקים ידע חשוב וכלים מעשיים להתנהלות כלכלית נכונה.

טכנולוגיה

כשמדברים על הטכנולוגיה של קורסים דיגיטליים, ניתן לציין למשל את הדגמים הבאים:

1. קורסים מצולמים

קורסים שהרכיבים המרכזיים שלהם בם סרטוני וידאו מוקלטים מראש. הסרטונים האלה כוללים הרצאות, מצגות והדגמות, ומאפשרים ללומד לצפות בתוכן בקצב שלו, לעצור, לחזור ולצפות שוב במידת הצורך.

2. קורסים אינטראקטיביים

קורסים המשלבים אלמנטים אינטראקטיביים/תקשורתיים כמו חידונים, מבחנים וסימולציות. הם מאפשרים ללומדים להשתתף באופן פעיל בלמידה, לתרגל, לחוש את ההתקדמות ולקבל משוב מידי.

3. וובינרים

הרצאות או סדנאות מקוונות, המועברות בשידור חי. וובינרים מאפשרים אינטראקציה ישירה עם המרצה ושאלות-תשובות בזמן אמת. הם מצוינים לנושאים שדורשים עדכונים שוטפים ושיח שוטף.

4. קורסים מבוססי טקסט

קורסים הכוללים חומרי לימוד כתובים כמו ספרים דיגיטליים, מאמרים ומדריכים. גם הם מאפשרים ללמוד בקצב אישי, ונוחים מאוד עבור מי שמעוניין להעמיק בתוכן עיוני.

5. פלטפורמות למידה משולבות

העידן הטכנולוגי מאפשר למידה מרובדת, עשירה, מורכבת ובעיקר מעניינת מאוד. פלטפורמות למידה מקוונות כמו Udemy, Coursera, LinkedIn Learning ואחרות מציעות חווית למידה משולבת. זו כוללת וידאו, טקסט, אינטראקציות, שידורי LIVE, ושיתופיות.

לסיכום

השקעה בלמידה היא כנראה אחת ההשקעות החשובות ביותר. השקעה בלמידה של שפת הכסף, מה שמוכר כ”חינוך פיננסי” (ולא לילדים בלבד…) היא כנראה מתהליכי הלמידה המשתלמים ביותר שיש.

קורסים דיגיטליים מציעים נוחות, גמישות ומגוון רחב של אפשרויות ללמוד ולהתפתח.

במילים אחרות, בואו נצמצם את הפחד מפני כסף והשקעות, או לפחות נסתכל לו בעיניים, נתמודד, נתחיל ללמוד. התהליך הזה הוא השקעה בעצמנו. הוא ההתחלה של התנועה שלנו לעבר העצמאות הכלכלית.

מזמינים אתכם להשקיע בעצמכם דרך החנות שלנו. חנות הידע, שעל המדפים שלה יש כבר כמה וכמה מוצרים שממש שווה לבחון. חלקם, אגב, בחינם, והיתר – במחירים ממש ממש סמליים.

אם כבר מדברים על השקעות, נגיד שהשקענו בחנות הזו מאות שעות – חשיבה, כתיבה, עריכה, צילום, עוד עריכה, עוד חשיבה, שינויים, שדרוגים, מחיקה וכתיבה מחדש… את כל הניסיון שלנו ואת כל התובנות שלנו יצקנו וזיקקנו לכדי מוצרי ידע שונים – החל מהתוכנית המקיפה שלנו, “חשיבה פיננסית”, דרך “סודות הנדל’ן הישראלי” ו”אילוף הפחדים”, ועד “הפרה הראשונה”, “מאני פלאן” ונוספים. הם כולם מחכים לכם על המדפים.

ואגב, המשקיע הגדול בעולם, וורן באפט, כבר אמר ש”ההשקעה הכי טובה שניתן לעשות היא ההשקעה בעצמנו…“.

ברוכים הבאים לפלטפורמה – חדש